Un număr de 29 de firme private s-au înrolat voluntar, în prima săptămână de la lansare, pentru utilizarea sistemului informatic e-Factură – Cronica de Business

1. Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat că în luna decembrie începe proiectul care vizează instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe, iar fiecare familie care va dori să instaleze va primi 20.000 de lei. (News.ro)

2. Prețurile petrolului au scăzut la minimul ultimelor șase săptămâni, continuând evoluția descendentă din ultimele zile, după ce OPEC și Agenția Internațională pentru Energie (AIE) au avertizat cu privire la iminența unei oferte excesive. (Profit.ro)

3. Un număr de 29 de firme private s-au înrolat voluntar, în prima săptămână de la lansare, pentru utilizarea sistemului informatic e-Factură. În cursul zilei de luni a fost emisă și prima factură electronică prin acest mecanism. Ministerul Finanțelor intenționează să regleze și să dezvolte sistemul informatic pe măsură ce se înrolează mai multe companii care emit facturi și testează astfel funcționalitățile e-Factură. În prezent, e-Factură a fost lansat opțional pentru achiziții publice. (Profit.ro)

4. Omul de afaceri Ali Madadi, proprietarul comerciantului de autovehicule Rădăcini Motors, a scos la vânzare, cu circa 9,5 milioane de euro, terenul pe care funcționează service-ul auto Sama Griviței din apropierea Gării de Nord din București. În lipsa unui cumpărător, investitorul este dispus să dezvolte în locul service-ului o clădire de birouri. (Profit.ro)

Din Cronica diminetii: Viitorul Guvern, din orice partide va fi format, are la acest moment un obiectiv clar – eliminarea unor scutiri fiscale, cu țintă spre IT și construcții. Impactul bugetar al scutirilor de impozit pe venit de care beneficiază astăzi angajații din IT și cercetare-dezvoltare precum și cel al scutirilor de impozit pe venit și contribuții pentru angajații din construcții este în acest an de 5,1 miliarde de lei. (Profit.ro)

5. Banca Centrală a Turciei ar putea reduce azi dobânda de referință după ce președintele Recep Erdogan a declarat că dorește dobânzi mai mici. Banca Centrală a redus deja, de două ori, din septembrie, dobânda de referință cu 3%. Lira turcească s-a devalorizat cu 30% anul acesta în comparație cu dolarul american, în timp ce inflația anuală a ajuns la aproape 20% luna trecută. (Bloomberg)

6. Amazon și-a anunțat clienții din Marea Britanie că nu va mai accepta, din 19 ianuarie 2022, plăți cu cardurile de credit emise de Visă din cauza comisioanelor mari de tranzacționare. Acțiunile Visa au scăzut cu peste 5% după acest anunț. (Bloomberg)

7. Grupul elveţian Nestle, producătorul Nescafe, anticipează că vânzările sale online aproape se vor dubla până în 2025, urmând să reprezinte 25% din vânzările totale ale grupului. (News.ro)

8. Acțiunile Nvidia au crescut după ce compania a anunțat rezultate peste așteptările analiștilor pe trimestrul 3. Veniturile au crescut cu 50%, ritm anual, până la $7,10 miliarde, în timp ce profitul a fost de $2,46 miliarde. (YahooFinance)

9. Cisco și-a anunțat rezultatele pe ultimul trimestru. Veniturile au crescut cu 8%, ritm anual, până la $12,9 miliarde, în timp ce profitul a crescut cu 37%, fiind de $3 miliarde. (CNBC)

10. Crypto.com va plati 700 de milioane pentru că numele uneia dintre cele mai faimoase săli sportive din SUA, Staples Center din Los Angeles, să poarte numele companiei. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Deutsche Bank, amendată pentru relația cu Jeffrey Epstein – Cronica de business
Cronica de Business – Biserica Mormonă cumpără o clădire de £100 milioane în Londra