Ursula von der Leyen: Oamenii de știință, nu politicienii, sunt cei care ar trebui să stabilească dacă este necesar să fie vaccinați copiii și adolescenții împotriva Covid-19 – Cronica dimineții

1. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că oamenii de știință, nu politicienii, sunt cei care ar trebui să stabilească dacă este necesar să fie vaccinați copiii și adolescenții împotriva Covid-19. (Politico)

2. Mi­nis­terul Muncii a transmis că doar 1.889 de persoa­ne care s-au întors din străi­nătate s-au înre­gistrat pentru un loc de mun­că sau şomaj în anul 2020. (Link)

3. Vicepremierul Kelemen Hunor a anunţat că România va depune oficial luni PNRR la Comisia Europeană şi consideră că este un plan bun care trebuie susţinut de toată lumea. (News.ro)

4. Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că Uniunea Europeană va aloca României prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă doar 14 miliarde de euro, iar diferenţa până la 29 de miliarde va fi un împrumut de tip FMI. El a afirmat că românii trebuie să ştie „clar” unde se duc banii din PNRR, care sunt proiectele care se vor realiza, pentru că aceste fonduri provin din contribuţia anuală pe care România trebuie să o plătească. (G4Media)

O știre din Cronica de Business: ING Bank România a raportat un profit brut de 183 milioane lei în primul trimestru al anului, în creştere cu 11% comparativ cu anul trecut, în timp ce veniturile totale au crescut cu 2%, la 544 milioane lei. (News.ro)

5. Peste jumătate dintre românii utilizatori de internet, 57%, care au tranzacţionat criptomonede în ultimele trei luni, au vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, arată rezultatele unui studiu publicat marți. Majoritatea celor care aleg să investească în acest sector vizează câștiguri rapide pentru care sunt dispuși să își asume riscuri financiare. Doar 16% dintre respondenţii care afirmă că au tranzacţionat criptomonede în perioada analizată au peste 45 de ani. (RFI)

6. Preşedintele american Joe Biden urmează să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin la 16 iunie, în Elveţia, a anunţat marţi Casa Albă. Acest prim tête-à-tête al celor doi lideri de la instalarea lui Joe Biden la putere intervine într-o atmosferă de tensiuni puternice între Washington şi Moscova, pe fondul unui schimb de sancţiuni şi acuzaţii. (News.ro)

7. Volumul tranzacțiilor imobiliare din Europa a ajuns la valoarea de 254 de miliarde de euro, în 2020, în scădere cu 27% față de anul precedent, potrivit raportului „Global Outlook: Emerging Trends in Real Estate”, realizat de PwC, în colaborare cu Institutul Urban Land. (Profit.ro)

8. Ministrul irlandez de Finanțe, Paschal Donohoe, a declarat că Irlanda nu intenționează să își mărească rata impozitului pe profit, una dintre cele mai scăzute din lume, respingând planul președintelui american Joe Biden de a stabili o rată de impozitare la nivel mondial de „cel puțin” 15%. Donohoe a spus că țara își va menține rata impozitului pe profit la 12,5% pentru mulți ani de acum încolo. (Hotnews)

O știre din Cronica Sportivă: Toate jucătoarele din România au câștigat ieri în primul tur al calificărilor turneului de Mare Șlem de la Roland Garros: s-au calificat în turul doi Gabriela Ruse (care a trecut cu  6-2, 0-6, 6-0 cu Aubane Droguet) și Irina Bara (care a învins-o pe Jodie Burrage). Tot în turul doi au trecut și Monica Niculescu, Gabriela Talabă, Alexandra Dulgheru şi Jaqueline Cristian. (News.ro)

9. Primul bărbat din lume vaccinat împotriva covid-19, cu vaccinul Pfizer-BioNTech, la 8 decembrie, William Shakespeare, a murit, la vârsta de 81 de ani, la Spitalul Universitar Coventry and Warwickshire. Imaginea sa a făcut, în decembrie, înconjurul lumii, spre bucuria pensionarului şi a familiei acestuia. Bill a murit în urma unei boli, la spitalul în care a fost vaccinat împotriva covid-19. (News.ro)

10. Academia Franceză de Medicină consideră că este esențial ca vaccinul anti-Covid să devină obligatoriu pentru multe profesii și ca adolescenţii şi copiii să fie vaccinaţi împotriva acestei maladii, deoarece astfel de măsuri reprezintă singura modalitate pentru a atinge „o imunitate colectivă suficientă pentru a controla pandemia. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Un băiat evreu ține un steag al Palestinei în timpul unui eveniment pentru susținerea palestinienilor în Queens, New York. Jeenah Moon/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Guvernul vrea să reînființeze școlile profesionale
Guvernul a alocat 1 miliard de lei pentru despăgubirea HoReCa – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău