Valoarea producției agricole a scăzut cu 15,4% în 2020 – Cronica dimineții

1. Premierul Florin Cîţu a declarat, luni seară, la Constanţa, că autorităţile nu sunt pregătite doar de valul 4, ci sunt pregătite să depăşească pandemia de coronavirus. (News.ro)

2. Valoarea producției agricole a scăzut cu 15,4% în 2020, pe fondul unui declin de 21,5% al producției vegetale și al unor scăderi de 1,2% consemnate atât de producția animală cât și de serviciile agricole, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. (Profit.ro)

3. Marcel Ciolacu a amenințat Guvernul cu un miting în Piața Victoriei, dacă Guvernul va face diferențe între aleșii locali la rectificarea bugetară. În plus, președintele PSD critică și PNRR-ul. El este de părere că „este exclus ca anul acesta să prindem vreun ban”. „Vom fi rușinea Europei”, a spus Ciolacu. (Digi24)

4. Titlurile scadente în februarie 2025 scoase la licitație luni de Ministerul Finanțelor n-au stârnit mult interes în piață. Toate ofertele au fost respinse din cauza randamentelor prea mari cerute. Ofertele din partea băncilor au fost de aproape 409 milioane de lei, față de un prospect de 400 de milioane de lei. (Profit.ro)

5. Comisia Europeană a decis să demareze procedura de infringement împotriva mai multor state membre, printre care şi România, pentru că nu au comunicat măsurile de transpunere în legislaţia naţională a Directivei (UE) 2019/790 privind dreptul de autor. (G4Media)

Din Cronica Sportivă: Câte medalii poate câștiga România, realist, la Jocurile Olimpice? La această întrebare răspund, pe Lead.ro, Elisabeta Lipă, președinta Federației Române de Canotaj, Viorel Filimon, antrenorul lotului olimpic feminin de tenis de masă, și Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic de judo: obiectivul Federației de canotaj este cucerirea a două medalii, în vreme ce echipa feminină de tenis de masă speră, de asemenea, la o medalie. (Lead.ro)

6. Un studiu din Coreea de Sud arată ca o combinație de vaccinuri anti Covid-19, în care prima doză este de la AstraZeneca, iar a doua de la Pfizer, crește cu până la șase ori nivelul anticorpilor produși, comparativ cu cel înregistrat după două doze de AstraZeneca. (Reuters)

7. Președintele SUA Joe Biden și premierul irakian Mustafa al-Kadhimi au ajuns la un acord pentru retragerea trupelor americane din Irak până la finele acestui an, la peste 18 ani de când acestea sunt prezente în această țară. În doar două luni, după retragerea și din Afganisthan, Biden scoate SUA din cele două războaie începute de George W. Bush. (Reuters)

8. Tesla a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul doi: venituri de aproape $12 miliarde și un profit de $1,1 miliarde, mult peste așteptările analiștilor. Comparativ cu trimestrul doi al anului trecut, veniturile aproape s-au dublat. Este al optulea trimestru consecutiv în care compania are profit. (WSJ)

9. Prețul mediu al caselor din Marea Britanie continuă să crească, fiind cu 30% mai mare decât vârful înregistrat în 2008, înainte de criza economică. Prețul mediu a ajuns la £230.700, cu 5,7% mai mult decât era acum un an. (TheGuardian)

10. New York City și statul California au anunțat că angajații din sectoarele publice care nu se vaccinează trebuie să prezinte săptămânal rezultatele testelor anti Covid-19 și să poarte masca de protecție în interior. (Bloomberg)

Fotografia dimineții – David Popovici a fost la două sutimi de secundă de medalie la 200 m liber, în prima sa finală de la Jocurile Olimpice. Profimedia:

Ți-ar mai putea plăcea
Liderii europeni discută azi adoptarea unui Plan Marshall care să salveze Europa de criza provocată de pandemie – Cronica dimineții
Ministrul Agriculturii: Pâinea va costa mai mult – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău