61% din populaţia a două dintre cele mai afectate oraşe din Lombardia prezintă anticorpi – Cronica serii

1. Primele rezultate ale unor analize serologice efectuate în provincia Bergamo din regiunea Lombardia, una dintre cele mai afectate de Covid-19, arată că 61% din populaţia din două dintre cele mai afectate oraşe – Alzano Lombardo şi Nembro – prezintă anticorpi. Aceste rezultate au fost obţinute în urma analizei serologice a 750 din 1.500 de eşantioane. (News.ro)

2. Doctorul Anthony Fauci, principalul consilier al Casei Albe pe problema Covid-19, a declarat că este posibil ca Statele Unite să aibă un vaccin în ianuarie. „Vrem să avem cât mai repede un vaccin dar în același timp trebuie să avem certitudinea că este sigur și eficient. Cred că este posibil să-l avem în ianuarie”. (Today)

3. Documentele pentru obţinerea şomajului tehnic se depun, de azi, prin aplicaţia aici.gov.ro, conform anunţului făcut de Ministerul Muncii. Astfel vor fi asigurate procesarea mai rapidă a documentelor, o evidenţă mai bună a actelor transmise şi va fi facilitat accesul la formularele ce trebuie completate. (News.ro)

4. Luna aprilie a fost, pentru bursa american, din punct de vedere al creșterilor:
Cea mai bună lună pentru indicele S&P 500 al bursei americane din ianuarie 1987
Cea mai bună lună Nasdq din iunie 2000
Cea mai bună lună pentru Dow Jones Industrial din octombrie 2002.

Una din Cronica de Tehnologie: Piața smartphone-urilor a înregistrat cea mai mare scădere din istorie, cu 275 milioane de unități livrate în Q1, adică cu 11,7% mai puțin decât în urmă cu an, conform IDC. Strategy Analytics estimează o scădere de chiar 17%. (Bloomberg)

5. Peste 75 de milioane de indieni au descărcat aplicația oficială de monitorizare a pandemiei și avertizare cu privire la contactele cu persoane infectate. Conform presei locale, guvernul le-ar fi cerut producătorilor de smartphone-uri să o preinstaleze pe telefoanele noi, ceea ce ridică semne de întrebare privind intimitatea. (BuzzFeed News)

6. Mii de chiriași din Statele Unite, cei mai mulți din New York și Los Angeles, și-au anunțat susținerea pentru o grevă a chiriei pentru ziua de azi. Aceștia spun că nu vor plăti chiria deoarece a devenit un cost mult prea mare pentru bugetul lor afectat de pandemie. (WSJ)

7. Democratul Joe Biden, aflat în cursa pentru Casa Albă, a cerut dezvăluirea oricărei potenţiale dovezi legate de acuzaţia făcută de o fostă asistentă că ar fi hărţuit-o sexual în urmă cu peste 20 de ani. El a negat învinuirea atât printr-un comunicat de presă, cât şi în timpul interviului acordat la MSNBC. (News.ro)

8. Grab, cel mai valoros startup din Asia de Sud-Est, le cere angajaților să-și ia concediu neplătit de bunăvoie sau să lucreze mai puține ore, pentru a evita să reducă numărul locurilor de muncă. Compania de ride-hailing are 6.000 de angajați. (Bloomberg)

Una din Cronica de Divertisment: Al cincilea sezon al popularului serial “Billions” va avea premiera duminică, 3 mai, pe platforma de streaming HBO Go. (Trailer)

9. Noi date furnizate de sateliți le permit cercetătorilor să aibă acces la cea mai detaliată hartă cu locurile unde se topește gheața din Antarctica. (NYTimes)

10. Biserica ortodoxă rusă a renunţat să mai instaleze o frescă în care este reprezentat preşedintele Vladimir Putin într-un lăcaş de cult în construcţie în apropiere de Moscova. „Potrivit dorinţei şefului statului, comitetul artistic a decis să nu instaleze acest mozaic”, a afirmat episcopul Stefan, care se ocupă de viitoarea mare biserică. (News.ro)

Fotografia serii – Răsăritul văzut azi dimineață în Vamă Veche. Sursa plus alte fotografii:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Mugur Isărescu refuză, pentru a doua oară, să meargă în Senat, la comisiile de specialitate
Cronica serii – Adina Florea este propunerea lui Tudorel Toader pentru poziția de procuror-șef DNA