Agenția Europeană a Medicamentelor a dat undă verde pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID – Cronica serii

1. Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile, fiind menţinute prevederile anterioare. O modificare însă este prelungirea valabilităţii testelor antigen la 48 de ore. (News.ro)

2. Agenția Europeană a Medicamentelor a dat undă verde pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID. Oficialii EMA spun că statele membre ale Uniunii Europene pot începe, dacă doresc, administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Recomandarea se referă la vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer/ BioNTech, dar există și o evaluare accelerată și pentru vaccinul produs de Moderna. (Digi24)

3. Premierul Florin Cîţu a anunţat joi eliberarea din funcţie a 14 prefecţi şi a 28 de subprefecţi, precizând că nu vor fi făcute alte numiri pe aceste funcţii. Este vorba despre prefecţii şi subprefecţii propuşi de USR PLUS. Miercuri seară, premierul a eliberat dn funcţie secretarii de stat USR PLUS. (News.ro)

4. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista ţărilor considerate cu risc epidemiologic. Cele mai importante modificări vizează intrarea Bulgariei pe lista roşie şi ieşirea, de pe aceeaşi listă, a Portugaliei şi Tunisiei. Germania a intrat, de asemenea, pe lista galbenă. (News.ro)

Din Cronica de Tehnologie: Polițiștii din LAPD au primit ordin să colecteze informații din social media legate de toți civilii chestionați, nu doar de cei acuzați de crime sau infracțiuni. Alături de informațiile declarate de cei chestionații, ofițerii trebuie să completeze dosarul și cu date personale, colectate de pe Facebook, Instagram, Twitter și alte platforme. (The Guardian)

5. Prețul mediu al chiriilor din Capitală a ȋnceput să crească, ȋn trimestrul trei al anului 2021, după mai bine de un an și jumătate de scădere constantă, cauzată de pandemia de coronavirus. Astfel, chiriile pentru apartamentele de două camere sunt mai mari cu 14% ȋn T3 2021, față de T2, iar cele pentru trei camere, cu 8%. (Profit.ro)

6. Președintele SUA Joe Biden este așteptat să anunțe azi obligativitatea vaccinării anti Covid-19 pentru toți angajații guvernului federal. (CNBC)

7. Numărul americanilor care au aplicat pentru șomaj săptămâna trecută a atins din nou cel mai scăzut nivel de după intrarea în pandemie: 310.000. (WSJ)

8. Autoritățile sanitare din orașul italian Milano au comunicat prin scrisori adresate unui număr de 420 de cadre medicale din regiunea Lombardia suspendarea lor din activitate pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID-19, conform dispozițiilor legale. (Profit.ro)

Din Cronica Sportivă: Federaţia Română de Tenis a anunţat componenţa echipei României pentru meciul de Cupa Davis cu Portugalia, de la Cluj-Napoca, din Grupa Mondială I, care se va desfășura pe 18 și 19 septembrie. Din echipă fac parte Marius Copil, Filip Jianu, Nicholas-David Ionel, Horia Tecău şi Nicolae Frunză, iar căpitan-nejucător este Gabriel Trifu. (News.ro)

9. Trailerul pentru „Matrix Renaşterea/ The Matrix Resurrections”, al patrulea lungmetraj din franciză, a fost lansat cu trei luni înainte de premiera în cinematografe. Al patrulea film „Matrix” este regizat de Lana Wachowski, cu actorii Keanu Reeves şi Carrie-Anne Moss în rolurile principale. Data de lansare a producţiei Warner Bros. a fost modificată de mai multe ori, din cauza pandemiei. Cel mai recent a fost stabilit ca filmul să ajungă pe HBO Max şi în cinematografe pe 22 decembrie. (News.ro)

10. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că, din cele 848 de paturi de ATI COVID existente la nivel naţional, 523 sunt deja ocupate, iar în Bucureşti se află peste 100 de asemenea paturi. El a precizat că autorităţile lucrează la creşterea capacităţii paturilor de ATI. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Restaurantele se deschid la interior din 1 septembrie – Cronica serii
Iohannis: Vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esențiale – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău