Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei – Cronica serii

1. Premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei. (News.ro)

2. Economia americană a adăugat 164.000 de locuri de muncă în iulie. Șomajul rămâne la 3,7%. (WSJ)

3. Conservatorii lui Boris Johnson mai au doar cu un parlamentar mai mult decât Opoziția, după alegerile parțiale de ieri. (TheGuardian)

4. Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în primele șapte luni cu aproape 7%. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: În ultimii doi ani, grupul german Daimler a adus peste 10 milioane de euro aport de capital în firma care deține aplicația Clever Taxi. Germanii au cumpărat compania acum doi ani. (Profit.ro)

5. Statele Unite se pregătesc să-și reducă numărul soldaților din Afganistan, de la 14.000 la 8-9000. Înțelegerea cu talibanii prevede o încetare a focului și renunțarea la legăturile cu al-Qaeda. (WashingtonPost)

6. Cu aproximativ 420.000 de camere de supraveghere active, Londra a devenit un oraș propice pentru testarea tehnologiilor de supraveghere, inclusiv a sistemelor de recunoaștere facială. (FT)

Una din Cronica de TehnologieFTC analizează felul în care Facebook face achiziții, pentru a stabili dacă gigantul american nu folosește această strategie pentru a elimina concurența. În ultimii 15 ani, Facebook a achiziționat în jur de 90 de companii. (WSJ)

7. Americanii de rând au început să folosească zeci sau chiar sute de smartphone-uri cu care să genereze engagement pentru reclame. Ei câștigă astfel mici sume de bani pe care le folosesc pentru cumpărături. (Vice)

8. MacKenzie Bezos, fosta soție a lui Jeff Bezos, a devenit al doilea cel mai mare acționar Amazon după ce fondatorul companiei a vândut 4% din acțiuni. MacKenzie deține 19,7 milioane de acțiuni Amazon în valoare de $37 miliarde și se află pe locul 23 în indexul miliardarilor realizat de Bloomberg. (Bloomberg)

9. Cercetătorii au dezvoltat hainele care miros frumos când transpiri. În momentul în care bumbacul intră în contact cu transpirația se va elibera în aer un miros de citronella. (Cnet)

Una din Cronica de Divertisment: Documentarul “Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a devenit primul film documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, care va avea loc în perioada 28 august – 7 septembrie. Documentarul spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv din punct de vedere al modului în care a fost cercetat cazul de autorități și jurnaliști. (Link)

Fotografia serii – Un bărbat încearcă să se țină de frânghia întinsă pentru a-l salva. India, Shaukat Ahmed/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Statele Unite a înregistrat în 2018 cel mai mare deficit comercial din istorie
Ministrul Muncii: Numărul angajaților din România în luna iulie este cu doar 644 mai mic decât la 1 ianuarie – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău