Firmele au acumulat restante de peste 2 miliarde de euro la taxe, la finalul lui iunie – Cronica serii

1. Reprezentanţii Guvernului estimează, în nota de fundamentare a hotărârii prin care a fost prelungită starea de alertă cu 30 de zile, că situaţia infectărilor cu noul coronavirus ar putea ajunge între 1.200 şi 1.600 de cazuri, la jumătatea lunii august, în cazul în care se menţine trendul de creştere. Premierul Ludovic Orban a afirmat, referitor la subiect, că obiectivul său este reducerea numărului de cazuri, iar pentru asta e nevoie de implicarea tuturor, a autorităţilor, agenţilor economici şi a oamenilor. (News.ro)

2. În fata estimărilor guvernamentale privind evoluția crizei coronavirusului în România, vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu susține că organizarea alegerilor locale la 27 septembrie pare o „iresponsabilitate” și cere amânarea acestora. „Președintele Klaus Iohannis are un rol esențial acum – trebuie să cheme la consultări urgent toate partidele parlamentare, medici și epidemiologi și să decidă amânarea alegerilor”. (Hotnews)

3. Firmele au declarat, dar fără să și plătească, obligații de plată în cuantum de 10,3 miliarde de lei până la finele lunii iunie în baza facilității acordate de Guvern în martie, prin care pot amâna plata fără riscul de executări/popriri din partea ANAF și fără să acumuleze dobânzi și penalități. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: În Marea Britanie au dispărut circa 650.000 de joburi în perioada pandemiei, iar persoanele care și-au păstrat locurile de muncă au lucrat mai puține ore și au câștigat mai puțin. Evoluția negativă vine deși guvernul de la Londra a adoptat mai multe măsuri pentru impulsionarea economiei. (Financial Times)

4. Premierul Ludovic Orban a afirmat azi că nu există resursele financiare pentru dublarea alocaţiilor, dar va fi căutată o soluţie pentru că alocaţiile să crească în acest an. (News.ro)

5. Dobânda pentru creditele ipotecare în SUA a scăzut sub 3%. Este pentru prima oară în ultimii aproape 50 de ani când nivelul este atât de redus. (WSJ)

6. Producția industrială din SUA a crescut în iunie, comparativ cu mai, cu 5,4%, peste estimările de 4% ale analiștilor. (WSJ)

7. Asociaţia Berarii României a anunţat azi că, de la declanşarea crizei Covid-19, consumul de bere a scăzut cu 10%. Reprezentanţii asociaţiei spun că este esenţială implementarea programelor de investiţii anunţate de autorităţi şi a strategiilor de susţinere pentru sectorul HoReCa. (News.ro)

8. Vânzările din retailul american, inclusiv cele din online și restaurante, au crescut în iunie cu 7,5% comparativ cu mai, până la $52433 miliarde. (WSJ)

Una din Cronica de Tehnologie: Din 2028 vom trece la 6G, care va avea viteze maxime de transfer de 50 de ori mai mari decât 5G, spun cei de la Samsung, care cred că utilizatorii vor beneficia de viteze de 1Gbps. Tot cei de la Samsung cred că 6G-ul va acomoda de 10 ori mai multe dispozitive pe kilometru pătrat, facilitate de care va beneficia zona de IoT. (VentureBeat)

9. Europenii au înmatriculat peste 5.1 milioane de mașini noi în primele 6 luni ale anului, în scădere cu aproape 40% comparativ cu perioada similară din 2019. Niciun constructor nu a reușit să încheie pe plus prima jumătate a anului. (Automarket)

10. Președintele Parlamentului Ungariei, László Kövér, a declarat că Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, este ”agent străin” și a spus că fostul dictator comunist Nicolae Ceaușescu ar fi fost mândru de metodele ei. Kover, cunoscut pentru derapajele sale, s-a arătat deranjat de faptul că Laura Codruța Kovesi a spus într-un interviu pentru BBC că Parchetul European va investiga și cazuri care implică țările care nu fac parte din această nouă structură a Uniunii Europene, printre care se numără și Ungaria. (G4Media)

Fotografia serii – Ultimul sondaj NBC/WSJ prezentat la televiziunea MSNBC:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Consilier al presedintelui Trump: analizam daca Google Search trebuie reglementat
Armata română vrea să recruteze 4000 de soldați – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău