Ludovic Orban a depus astăzi lista de miniştri şi programul de guvernare – Cronica serii

​1. Premierul desemnat, Ludovic Orban, a depus astăzi lista de miniştri şi programul de guvernare. Liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan este propusă vicepremier în Cabinetul Orban, senatorul Florin Cîţu este propus la Finanţe, iar fostul şef al Statului Major al apărării Nicolae Ciucă este propus ministru al Apărării. Lista completă pe site. (News.ro)

2. Rectificarea bugetară, elaborarea proiectului de buget pentru anul viitor, organizarea examenului de rezidențiat pentru absolvenții de medicină, avizarea proiectului de Lege pentru abrogarea recursului compensatoriu și inițierea procedurilor pentru desemnarea titularilor la conducerea parchetelor, sunt printre cele 12 măsuri urgente pe care PNL și le asumă prin programul de Guvernare. (Hotnews)

3. Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, după depunerea listei de miniștri și a programului de guvernare la Parlament, că, potrivit datelor execuției bugetare la 9 luni, viitorul Guvern nu se poate angaja să mențină ținta de deficit bugetar la 3%. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Cifra de afaceri a gigantului Twitter a crescut cu 9% în al treilea trimestru în comparație cu perioada similară a anului trecut, până la valoarea de $824 milioane. Analiștii așteptau o cifră cu circa $50 milioane mai mare. (Financial Times)

4. O filmare de aproximativ 20 de minute făcută în noaptea intervenţiei la incendiul din clubul ”Colectiv”, din urmă cu patru ani, ţinută secretă, a fost făcută publică de Libertatea. Imaginile, filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov, ajuns la locul dezastrului şi furnizate de un coleg al său, ofiţer, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi. (Link)

5. România a pierdut trei locuri în clasamentul ‘Doing Business 2020’, elaborat de Banca Mondială, și a coborât pe poziția 55 din 190 de țări, de pe locul 52 anul trecut. Suntem în fața Bulgariei sau a Greciei dar după Belarus sau Rwanda. (Profit.ro)

6. Proiectul Oxigen, care prevede măsuri de îmbunătăţire a calităţii aerului în Capitală, a fost adoptat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Versiunea adoptată prevede ca toate maşinile cu normă de poluare sub Euro 4 să achite vinieta electronică pentru Bucureşti. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Microsoft a înregistrat $33.1 miliarde venituri în ultimul trimestru, în creștere cu 14% față de aceeași perioadă a anului trecut. Profitul înregistrat a fost de $10.7 miliarde, cu 21% în creștere YoY. (Microsoft).

7. Partidul Național Liberal a plătit, în perioada 1 septembrie – 11 octombrie pentru afișajul outdoor al candidatului PNL la prezidențiale, Klaus Iohannis, 4.685.242 lei fără TVA. PSD a cheltuit aproape 5 milioane de lei pentru panourile cu Dăncilă, iar USR-PLUS au plătit 400.000 de euro pentru bannerele cu Dan Barnă. (EuropaLibera)

8. Franţa l-a propus pe directorul general al grupului de tehnologie Atos, Thierry Breton, drept candidat la postul de comisar pentru politici industriale al Comisiei Europene, a anunţat biroul preşedintelui Emmanuel Macron, după ce prima propunere a ţării a fost respinsă de parlamentarii europeni. (News.ro)

9. Peste 140 de localități din România au fost selectate pentru a primi finanțare europeană în cadrul celei de a treia runde a programului WiFi4EU, prin care autoritățile locale din Uniunea Europeană beneficiază de bonuri în valoare de 15.000 euro fiecare pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless. (Profit.ro)

10. Numărul startup-urilor din Franța care implementează tehnici de inteligență artificială a crescut anul acesta cu 38%, cu sprijinul guvernului și al finanțatorilor, ajungând la 432. În ultimii 4 ani, companiile din această zonă au atras investiții de $1.27 miliarde. (VentureBeat)

Fotografia serii – Guvernul propus de Ludovic Orban. George Călin, Inquam Photos:

Ți-ar mai putea plăcea
PSD și UDMR vor susţine o moțiune de cenzură după ce guvernul își va angaja răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi – Cronica serii
România ar urma să mai primească din 2022 aproximativ 8 milioane de doze de vaccin împotriva COVID din contractul cu Pfizer – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău