Mai mult de 30% dintre profesori nu au luat examenul pentru definitivare în învățământ – Cronica dimineții

1. Alocațiile pentru copii vor fi majorate cu un procent cuprins între 15% și 20%, din luna august, urmând ca la 1 ianuarie să urmeze o altă creștere, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. (Profit.ro)

2. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că a început testarea la nivel național care va arăta gradul de imunizare a populației la infecția cu SARS-CoV-2, urmând ca rezultatele să vină în toamnă. (Ziare)

3. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit noi măsuri pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2. Astfel, este instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică. De asemenea, s-a decis închiderea teraselor după ora 23.00 şi până la ora 06.00. Pe plajă pot sta mai aproape de 2 metri doar persoanele din aceeaşi familie, respectiv copii şi părinţi sau bunici. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Prețurile apartamentelor au scăzut sub așteptări în perioada pandemiei. Cererea, oferta și tranzacțiile și-au revenit în bună măsură. (Profit.ro)

4. Mai mult de 30% dintre profesori nu au luat examenul pentru definitivare în învățământ. Opt dintre ei au fost eliminați din examen pentru tentativa de fraudă. (News.ro)

5. Goldman Sachs a transmis un avertisment că dolarul american și-ar putea pierde statutul de cea mai folosită valută a lumii. Avertismentul vine în condițiile în care Fed și-a crescut deja balanța cu $2800 miliarde în ultimele luni, iar Congresul american pregătește un nou pachet de susținere a economiei americane. (Bloomberg)

6. Joe Biden, candidatul Democraților la funcția de președinte al SUA, a anunțat că își va alege Vicepreședintele, alături de care va candida, săptămâna viitoare. (Reuters)

7. Camera superioară a parlamentului italian a aprobat cererea premierului Giuseppe Conte de a prelungi starea de urgență până la 15 octombrie. (Reuters)

Una din Cronica Externă: Un judecător al Curții Supreme a Malaeziei l-a găsit vinovat de abuz de putere pe fostul premier Najib Razak, precum și încălcarea confidențialității, spălare de bani în legătură cu un scandal în care este implicat și fondul deținut de stat 1Malaysia Development Berhad. Fostul prim ministru a fost condamnat la 12 ani închisoare, în primul din cele cinci procese în care acesta este acuzat. (Link)

8. Pandemia a crescut cu o lună perioadă medie de folosire a unui mașini de către americani, până la 11,9 ani, un record. (AP)

9. Kodak, compania care a dominat piața camerelor foto, va deveni producător de medicamente, accesând un credit de la guvernul american de aproape $800 milioane. (BBC)

10. Ucrainenii aflați în arest preventiv pot cumpăra vouchere în valoare de 72 de dolari pe zi, cu care beneficiază de condiții mai bune de detenție, precum aer condiționat sau cuptor cu microunde. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Coperta următorului număr al revistei New Yorker:

Ți-ar mai putea plăcea
Pentru prima oara dupa 1989 numărul elevilor scade sub trei milioane – Cronica dimineții
Iohannis: Nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021 înainte de ieşirea din criza economică – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău