Marea Britanie a optat împotriva vaccinărilor masive anti COVID-19 pentru toți copiii și adolescenții – Cronica dimineții

1. Mai mult de 3,5 miliarde de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate până în prezent la nivel mondial. Din total, China a administrat până în prezent 1,4 miliade de doze de vaccin. (News.ro)

2. Marea Britanie a optat împotriva vaccinărilor masive anti COVID-19 pentru toți copiii și adolescenții. Guvernul va oferi însă doze de vaccin copiilor vulnerabili cu vârsta între 12 și 15 ani și celor care urmează să împlinească 18 ani. Comitetul pentru Vaccinare și Imunizare ar fi recomandat împotriva vaccinării tuturor copiilor până când nu vor fi suficiente date referitoare la riscuri. (Reuters)

3. Spania, Portugalia și Olanda au intrat în zona roșie, în timp ce Grecia – una dintre destinațiile de vacanță preferate de către români – a intrat în zona galbenă, începând de la mizul nopții. Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină la sosirea în România din state aflate pe lista roșie sau pe cea galbenă. (Hotnews)

Din Cronica de Mediu: O „oscilație” în orbita lunii va provoca inundații record începând din 2030. Inundațiile de maree înaltă, poreclite și „inundații-pacoste” în Statele Unite, au loc în zonele de coastă când mareea se ridică la în jur de 0,6 metri peste media zilnică și începe să inunde sistemele de canalizare și străzile. Statele Unite au înregistrat peste 600 de asemenea inundații în 2019, potrivit Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA) din această țară. Însă un nou studiu realizat de NASA avertizează acum că aceste inundații de maree înaltă vor deveni mult mai frecvente în SUA din 2030, majoritatea orașelor americane urmând să se confrunte cu de 3-4 ori mai multe zile cu astfel de inundații în fiecare an timp de cel puțin un deceniu. (science.hotnews.ro)

4. Localitatea cu cea mai tânără și cea mai educată populație din România este o comună de lângă Cluj, localitatea Florești, arată un raport al Băncii Mondiale. (Profit.ro)

5. Regatul Unit a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 54.000 de noi cazuri de Covid-19, cu mai mult de 40% faţă de săptămâna trecută. Autorităţile au raportat sâmbătă 41 de decese asociate, în scădere cu 8 faţă de ziua anterioară. (News.ro)

6. Peste 100.000 de persoane au protestat ieri, în Franța, împotriva planului președintelui Macron de a obliga toți angajații din sistemul de sănătate să se vaccineze, precum și de a condiționa accesul în restaurante și cinematografe de certificatul de vaccin. (Reuters)

Din Cronica Spațială: Astronomii din Noua Zeelandă au observat prima activitate pe o mega-cometă aflată după orbita planetei Saturn. Astronomii au detectat o zonă de gaze și praf pe cometa a cărei dimensiune este estimată la de peste 1000 de ori mai mare decât o cometă obișnuită. De altfel, aceasta ar putea fi cea mai mare cometă descoperită vreodată. (Space)

7. Uniunea Europeană a depăşit Statele Unite în ceea ce privește rata populaţiei care a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva coronavirusului, în condițiile în care luni de zile Europa a fost în urma SUA la acest capitol. (Digi24)

8. Cercetătorii de la Institutul japonez pentru Tehnologia Comunicațiilor au depășit recordul vitezei de internet reușind să transfere datele cu 319 terabits pe second. Precedentul record, de 178 Tb/s, a fost înregistrat vara trecută. (Motherboard)

Din Cronica Sportivă: Perechea Mihaela Buzărnescu/Fanny Stollar (România/Ungaria) a câştigat proba de dublu din cadrul turneului de categorie WTA 250 de la Budapesta, după ce a învins în finală echipa Aliona Bolsova Zadoinov (Spania) / Tamara Korpatsch (Germania), scor 6-4, 6-4, într-o oră şi 16 minute. (News.ro)

9. Irlanda de Nord a înregistrat ieri un record al temperaturii, 31,2 grade Celsius. Precedentul record, de 30,8 grade, a fost înregistrat de două ori, în verile anilor 1976 și 1983. (BBC)

10. Pentru a doua oară în istoria festivalului de film de la Cannes, trofeul Palme d’Or a fost câștigat de o femeie regizor. Julia Ducournau a câștigat trofeul pentru filmul “Titane”. (TheGuardian)

Fotografia dimineții este realizată de fotograful Reuters Danish Siddiqui, câștigător al premiului Pulitzer în 2018, care a fost ucis vineri în Afghanistan:

Ți-ar mai putea plăcea
22.000 de români au pierdut ajutoarele sociale pentru că au refuzat un loc de muncă – Cronica dimineții
Economistul-șef BNR: Unul din patru lei cheltuiți de statul român sunt bani împrumutați – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău