Ministerul Transporturilor: Începând de joi vor fi ridicate restricţiile de circulaţie de pe Autostrada Soarelui – Cronica dimineții

1. Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a anunţat că, începând de joi, de la ora 10.00, vor fi ridicate restricţiile de circulaţie de pe Autostrada Soarelui, mai devreme decât a fost estimat iniţial. (News.ro)

2. Instituirea stării de alertă doar în anumite zone „nu stă în picioare” pentru că „există focare de coronavirus peste tot”, iar relaxarea graduală a măsurilor, astfel încât din luna august să putem reveni la o viață normală se poate face doar într-un astfel de cadru, în care autoritățile au pârghii legale să intervină, afirmă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. (Hotnews)

Una din Cronica de Business: Compania europeana de comenzi online de mâncare Just Eat Takeaway.com este în discuții avansate pentru preluarea jucătorului american Grubhub, mișcare ce ar duce la nașterea celei mai mari companii de profil din lume. (Reuters)

3. Germania îşi ridică restricţiile impuse muncitorilor sezonieri străini, majoritatea din România şi Polonia, pentru ca aceştia să culeagă recoltele agricole, a anunţat ministrul Agriclturii Julia Klöckner. Muncitorii care vin din alte state membre UE vor putea să intre fără restricţii pe cale aeriană sau terestră – incepând de la 16 iunie – în Germania. (News.ro)

4. Guvernul analizează introducerea regulii ca o firmă, aflată în dificultate financiară, să poată fi vândută în ansamblu înainte ca debitorul să ajungă în stare de insolvență. (Profit.ro)

5. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri seară, că va depune plângere penală la adresa conducerii DSP Bucureşti şi a Ministerului Sănătăţii, pe care le acuză că au blocat proiectul de testare a populaţiei derulat pe Arena Naţională. Firea susţine că, invocându-se un ordin de ministru, li s-a cerut să oprească activitatea de testare. (News.ro)

Promo: Mercedes-Benz Vito Furgon si Tourer, Sprinter 3,5t si 5t, Clasa V si Clasa X din stoc cu rate de leasing gratuite 4 luni, asigurare CASCO gratuita 6 luni si pachetul de 6 revizii cu 25% discount, pana la 30 septembrie. Oferta este supusa unor termene si conditii si este valabila prin Mercedes-Benz Leasing IFN S.A. Detalii la partenerii autorizati.

6. Numărul persoanelor infectate cu noul virus a depășit 2 milioane în SUA. (Reuters)

7. „Europa este cu mult înaintea Statelor Unite” în privința unui vaccin împotriva noului coronavirus și „ne organizăm ca o parte substanțială să fie produsă în Italia”. Prin urmare, „ne organizăm să fim printre țările de frunte”, a spus Walter Ricciardi, membru în comitetul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății și consilier al ministrului italian al sănătății. (Hotnews)

Una din Cronica Externă: Reglementarea excesivă a platformelor de media socială de către China, prin ștergerea sau interzicerea referințelor la  pandemia COVID-19 și blocarea fluxului de informații au contribuit la încetinirea răspunsului global la pandemiei. (Link)

8. Acțiunile Tesla au depășit pragul de $1000 după ce Elon Musk a trimis o scrisoare angajaților în care anunța începerea producției de masă pentru Tesla Semi. Tesla a devenit astfel a doua cea mai valoroasă companie auto din lume, după Toyota. (Reuters)

9. Zoom a închis contul unui grup de activiști chinezi aflați în SUA care au comemorat pe platforma video masacrul din piața Tiananmen. (Axios)

10. Managerii care conduc campania electorală a lui Donald Trump au cerut CNN să retracteze un sondaj în care Joe Biden era cotat peste actualul președinte. Au fost cerute și scuze publice pentru inducerea în eroare. CNN a refuzat, anunțând că sondajul este corect. (CNN)

Fotografia dimineții – Un angajat al primăriei curață statuia Reginei Victoria din Leeds, vandalizată în timpul protestelor Black Lives Matter. Danny Lawson/PA:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Microsoft depășește Apple și devine cea mai valoroasă companie din lume
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău