Prețul petrolului a avut ieri cea mai mare scădere procentuală din ultimii 10+ ani – Cronica dimineții

RIP McCoy Tyner.

1. Primele termoscanere destinate aeroporturilor, utilizate la depistarea simptomelor noului coronavirus, au sosit în România, iar câteva au fost deja instalate în Aeroportul Otopeni. (StirileProtv)

2. Prețul petrolului a avut ieri cea mai mare scădere procentuală din ultimii 10+ ani, aproape 10%. Scăderea vine după ce Rusia a respins propunerea OPEC de tăiere mai accentuată a producţiei pentru stabilizarea preţurilor, pe fondul epidemiei de coronavirus. În schimb cotațiile pentru aur au avut cea mai bună săptămână din 2016 până în prezent. (WSJ)

Una din Cronica Externă: O analiză a Foreign Policy Research Institute arată că senatorul Bernie Sanders are cele mai multe prezentări pozitive în presa rusească Sputnik și RT dintre toți candidații înscriși în cursa prezidențială americană. (Newsweek)

3. Fratele regelui Arabiei Saudite și fiul acestuia, nepotul regelui, au fost arestați ieri fiind acuzați de trădare și organizarea unei lovituri de stat. În spatele deciziei stă, cel mai probabil, dorința prințului moștenitor, Mohammed bin Salman, de a-și consolida puterea. Cei doi riscă pedeapsa cu moartea sau închisoarea pe viață. (WSJ)

4. 40% este scăderea înregistrată de Dacia la înmatriculările de mașini în Germania în primele două luni ale anului. În total, constructorul român a înmatriculat în acest interval 7.041 de unități. (Automarket)

5. O dietă slabă în carbohidrați ar putea preveni erodarea creierului, care începe să aibă probleme dupa 45 de ani, relevă un nou studiu. (TheGuardian)

6. Amazon a strâns un grup de peste 100 de persoane care lucrează la un proiect secret ce-și propune să găsească un nou tratament pentru răceală. Economia americană pierde anual $40 miliarde din cauza acestei boli. (CNBC)

Una din Cronica de Tehnologie: Metroul din Buenos Aires folosește de un an un sistem de recunoaștere facială care, în ciuda laudelor venite din partea politicienilor, face numeroase identificări eronate. (OneZero)

7. Brânza gruyère din Elveția a fost aleasă cea mai bună brânză din lume într-o competiție globală care are loc o dată la doi ani în statul Wisconsin. La competiție s-au înscris 3600+ de participanți din 26 de țări. (Hotnews)

8. Ronaldinho, fostul mare fotbalist brazilian, și fratele lui au fost arestați în Paraguay deoarece au folosit pașapoarte false pentru a intra în țară. (BBC)

9. Fostul președinte american Bill Clinton a declarat, pentru un documentar difuzat de Hulu, că a intrat în relația extraconjugală cu Monica Lewinsky, care-l putea costa mandatul, pentru a-și trata anxietatea. (CNN)

10. Urban.ro prezintă câteva recomandări – teatru, muzica, film, expoziții, restaurante – pentru acest weekend, inclusiv evenimente atractive pentru copii. (Link)

Fotografia dimineții – Coperta ultimei ediții din The Economist:

Ți-ar mai putea plăcea
Nicolae Ciucă: PNL nu-l va mai susține pe Nicușor Dan la primăria Capitalei – Cronica dimineții
Revolta mercenarilor Wagner s-a încheiat. Prigojin se duce în Belarus – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău