România a raportat ieri 44.991 de oameni vindecați de COVID-19 – Cronica dimineții

1. România a raportat ieri 44.991 de oameni vindecați de COVID-19, ceea ce a dus la o scădere a cazurilor active la 17.622. Explicaţia oficială pentru aceste cifre şocante la prima vedere a fost “revizuirea şi actualizarea datelor“. Ieri România a înregistrat și cel mai mic număr de pacienţi internaţi la ATI, din 8 august încoace, 447. (Adevarul)

2. Biroul Electoral Central (BEC) a decis că vor fi considerate ”voturi valabile” buletinele de vot în care ştampila depăşeşte patrulaterul, dar opţiunea este evidentă. De asemenea, vor fi ”voturi valabile” şi dacă alegătorul scrie orice pe buletin, dar ştampila este aplicată corect, dar şi dacă sunt mai multe ştampile însă doar una atinge un patrulater. (News.ro)

3. Această dimineață a fost prima cu temperaturi negative din această toamna, după ce la Miercurea Ciuc s-a înregistrat minus 1 grad Celsius, o temperatură similară fiind înregistrată și în Vârful Ceahlău-Toacă. Meterologii anunțaseră temperaturi apropiate de pragul înghețului în depresiuni. În zilele următoare însă vremea se va mai încălzi. (Link)

Una din Cronica de Business: Reprezentanții Volkswagen sunt în negocieri pentru a vinde brandul Bugatti unui om de afaceri croat, Mate Rimac. (Profit.ro)

4. Hackerii iranieni ar fi reușit să culeagă informații inclusiv din aplicații de comunicare securizate precum Telegram sau Whatsapp. (NYTimes)

5. Ruth Bader Ginsburg, o luptătoare pentru drepturile femeilor și a două femeie nominalizată, în 1993, pentru a deveni judecător al Curții Supreme din SUA, a decedat din cauza complicațiilor generate de un cancer la pancreas. (Reuters)

6. Epidemia de coronavirus continuă să se răspândească în Franţa, unde 13.215 de noi cazuri de infectare, un nou record, s-au înregistrat în ultimele 24 de ore. (News.ro)

7. Canadienii au lansat BioCloud, un aparat care detectează prezența noului coronavirus în aer și declanșează un sistem de alertă în timp real pentru atenționarea oamenilor. (G4Media)

8. Vânzările de autovehicule vor scădea cu 20% anul acesta, la nivel mondial, din cauza efectelor pandemiei de COVID-19, conform unui studiu S&P Global. În 2021 și 2022 piața se va recupera cu procente cuprinse între 7% și 9%. (Profit.ro)

Una din Cronica de Divertisment: Premiera săptămânii în cinematografele din România este “Tenet”, un film SF regizat de Christopher Nolan. Un agent CIA cunoscut sub numele de cod Protagonistul este recrutat de organizația misterioasă Tenet pentru a preveni ca un oligarh rus renegat să contribuie la izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial. Pentru a-și îndeplini misiunea, Protagonistul călătorește în timp. (Trailer)

9. Căutările pentru produsele care combat căderea părului au înregistrat cel mai înalt nivel luna trecută, din cel puțin ultimii doi ani, pe măsură ce stresul generat de Covid-19 a atins cote ridicate. (AdAge)

10. Un grup de excursionişti care au vizitat parcul naţional Khao Yai, din estul Thailandei, vor primi acasă, prin poştă, deşeurile din plastic şi ambalajele lăsate în urma lor, o acţiune prin care autorităţile doresc să dea un exemplu întregii lumi. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Pentru prima oară din 1971, 5 furtuni tropicale se regăsesc simultan în oceanul Atlantic. Cea de-a șasea din fotografie, Karina, se află în estul oceanului Pacific. NOAA/ZUMA Wire/REX/Shutterstock:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Netflix va lansa trei filme exclusiv în cinematografe
Ministrul de Interne britanic: Marea Britanie va „închide robinetul” pentru forța de muncă slab calificată din afara țării – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău