România nu a fost inclusă de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de țări considerate cu risc redus – Cronica serii

1. Comisia Europeană a acordat azi o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată pentru medicamentul Remdesivir, care devine astfel primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul împotriva COVID-19. (News.ro)

2. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că trei pacienţi cu coronavirus, în stare gravă, au fost transferaţi de la Târgovişte spre două unităţi medicale din Galaţi şi Medgidia, ca urmare a atingerii capacităţii maxime de internare. (News.ro)

3. Premierul olandez Mark Rutte a declarat că nu vede nicio urgenţă în vederea încheierii unui acord – încă de la summitul european de la 17 iulie – cu privire la fondul relansării economice a Uniunii Europene, în urma şocului cauzat de pandemia covid-19. ”Nu este o necesitate absolută pentru noi să ajungem la un acord”, a declarat el presei la finalul şedinţei săptămânale a Guvernului olandez. ”Nu cred că avem nevoie să ne precipităm ca nebunii”, a apreciat Rutte. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: “123456” rămâne cea mai folosită parolă și după mai mulți ani în care experții și presa recomandă utilizatorilor să folosească parole cât mai complexe. Analiza a peste 1 miliard de parole expuse arată că, în ultimii 5 ani, există un “123456” la fiecare 142 de parole. (Cnet)

4. Germina Nagâț, membru al Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii, semnalează primul caz în care un ofițer de Securitate chemat în instanță de CNSAS pentru încălcarea drepturilor omului refuză să se judece cu instituția și recunoaște că a fost lucrăror al Securității. (Hotnews)

5. România nu a fost inclusă de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de țări considerate cu risc redus. Astfel românii care merg în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să se autoizoleze. (Digi24)

Promo: Anika by the sea, cel mai nou proiect gastronomic condus de Chef Alexandru Dumitru, se lansează într-o variantă pop-up la malul mării printr-o colaborare cu Hacienda de Mare Olimp.  Restaurantul se află pe o terasă spațioasă, chiar in fata hotelului boutique Hacienda de Mare, într-o zonă intimă și retrasă, pe plaja Copahavana in Olimp. Sub conducerea lui Alex se află si alte 2 restaurante de pe plaja Copahavana – Taverna (specific grecesc) si  Ristorante CasaDeMare (specific italian).

6. Persoanele care sosesc în România din statele membre UE și ale Spațiului Economic European sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină dacă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori din țara respectivă este mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară. (Digi24)

7. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că din informaţiile primite de la consulul Ambasadei României la Sofia şi cel de la oficiului consular de la Salonic, la ora 14.00, circulaţia la trecerea punctului de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă, Kulata – Promachonas, era fluidă, fără aglomerări, iar procedurile se derulau într-un timp foarte scurt. (News.ro)

8. Atât în zona euro cât și în Uniunea Europeană, rata șomajului a crescut foarte puțin în luna mai comparativ cu luna aprilie, potrivit unei estimări publicate de Eurostat. Datele Eurostat arată că rata șomajului în zona euro a crescut în luna mai 2020 până la 7,4%, de la 7,3% în luna aprilie. Este vorba de o cifră sub estimările analiștilor care prognozau o creștere a ratei șomajului până la 7,7%. (Profit.ro)

Una din Cronica de Divertisment: Teatrul Național din București găzduiește în continuare pe Amfiteatrul în aer liber mai multe piese de teatru. Sâmbătă, 4 iulie, de la ora 21:00, are loc piesa „La Țigănci”, în timp ce duminică, 5 iulie, de la 21:30, este programat spectacolul „Hamlet” după William Shakespeare. Prețul unui bilet este de 50 de lei, iar numărul de locuri este limitat la 60 pentru fiecare spectacol. (Teatrul Național)

9. Dacia Sandero a fost a treia cea mai înmatriculată mașină în Spania în luna iunie și ocupă locul doi în clasamentul pe modele din prima jumătate a anului. Potrivit datelor oficiale furnizate de ANFAC, spaniolii au înmatriculat 82.651 de mașini în prima lună de vară. Dacia Sandero a reușit o nouă performanță bună după ce a înregistrat 2.311 unități înmatriculate și a ocupat astfel poziția a treia în topul modelelor. Hatchback-ul de la Mioveni a fost surclasat doar de Renault Clio (2.530 unități) și Seat Leon (2.421 unități). (Automarket)

10. Statuia „Mica Sirenă” de la Copenhaga, cel mai cunoscut monument din Danemarca, a fost „vandalizată”, a anunţat vineri Poliţia daneză. „Mica Sirenă a fost vandalizată în această dimineaţă. O persoană necunoscută a scris cuvintele „peşte rasist”. Am deschis o anchetă”. (News.ro)

Fotografia serii – Angela Merkel a apărut pentru prima oară în public cu o mască pe față. John MacDougall / AFP / Profimedia Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Eșec în discuțiile dintre Trump și Kim Jong Un
Cronica serii – Ministerul Finanțelor vrea să împrumute 10-12 miliarde lei de pe piața internă

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău