România s-a situat printre cele mai puțin afectate state membre UE în T2 2020 în ce privește concedierile temporare – Cronica dimineții

1. Premierul Ludovic Orban spune că este îngrijorat de creșterea numărului de cazuri de COVID-19 și că trebuie „cu orice preț” oprită această creștere, dar fără a afecta economia. În prezent sunt 368 de localități în care indicele de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. (News.ro)

2. România s-a situat printre cele mai puțin afectate state membre UE în T2 2020 în ce privește concedierile temporare, reducerea programului de lucru sau pierderea locului de muncă, potrivit analizei publicate de Eurostat. Țara noastră a fost clasată pe locul 3, după Cehia și Slovacia. (Cursdeguvernare)

3. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat că încasările la buget pentru ultimele trei luni sunt mai mari decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Vânzările de ciocolată elvețiană au scăzut cu 14,3% în primele opt luni din 2020, deoarece pandemia de coronavirus a afectat industria călătoriilor și afacerile hotelurilor și restaurantelor. (Profit.ro)

4. În cadrul ședinței de Guvern de miercuri seara, premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, creșterea capacităţii de testare pentru COVID-19. Ministrul Sănătății a anunțat că în prezent se ajunge la o capacitate de 50.000 de teste pe zi. (G4Media)

5. Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a anunțat că „va merge mai departe” pentru a stopa virusul şi va institui carantină naţională începând de vineri (News.ro). Germania va impune, începând de pe 2 noiembrie, timp de o lună, restricții de urgență care vor include închiderea restaurantelor, sălilor de sport și a teatrelor, pentru a opri creșterea numărului cazurilor de coronavirus care riscă să suprasolicite spitalele, a anunțat cancelarul Angela Merkel. (Profit.ro)

6. România are al doilea cel mai mic preț la benzină și motorină din Uniunea Europeană, după Bulgaria, arată ultimele date ale Oil Bulletin, publicație a Comisiei Europene. Astfel, începând cu data de 19 octombrie, benzina costă în România 0,934 euro pe litru în medie, în timp ce media europeană este de 1,265 euro pe litru. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Versiunea beta a Starlink, serviciul de internet prin satelit al SpaceX, va costa $99 pe lună și va veni cu o taxă de instalare de $499. Utilizatorul va primi un device de conectare la satelit cu un trepied pe care va fi montat și un router wireless. Totodată, SpaceX a publicat aplicația pentru Starlink în App Store și Google Play. (CNBC)

7. Numărul firmelor care și-au suspendat activitatea a scăzut, în primele nouă luni din 2020, cu 25,44% față de perioada similară din 2019, ajungând la 8.091, conform datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului. (Profit.ro)

8. Bursa americană a înregistrat o scădere puternică, indicii Dow Jones și S&P 500 înregistrând cele mai mari minusuri din iunie până în prezent, 3,4%, respectiv, 3,5%. Scăderea Nasdaq Composite a fost de 3,7%, cea mai mare de la începutul lui septembrie. (CNN)

9. O întreagă generație, aproximativ 100.000 de copii cu vârsta până în 5 ani, riscă să moară de foame în Yemen, avertizează Organizația Națiunilor Unite. (TheGuardian)

10. Ministrul Culturii dn Coreea de Sud estimează că melodia “Dynamite” a trupei BTS va contribui la PIB-ul țării cu $1,4 miliarde. (Bloomberg)

Fotografia dimineții – Imaginea președintelui Macron a fost desenată pe steagul Franței împreună cu urme de bocanc, în Fâșia Gaza, în semn de protest față de declarațiile despre Islam ale președintelui francez. Abed Alrahman Alkahlout/Quds Net News/ZUMA Wire/REX/Shutterstock:

Ți-ar mai putea plăcea
Papa Francisc: Vaticanul este implicat într-o misiune secretă de pace în Ucraina – Cronica dimineții
Azi va fi inaugurată magistrala de metrou M5 din cartierul Drumul Taberei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău