Rovana Plumb anunţată în postul de comisar european din partea României – Cronica serii

1. Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat-o pe Rovana Plumb în postul de comisar european din partea României. (News.ro)

2. Alianţa USR-PLUS propune organizarea de alegeri anticipate odată cu alegerile locale, în data de 6 iunie a anului viitor. Alianţa îi cere preşedintelui Klaus Iohannis, partidelor din opoziţie şi parlamentarilor să semneze un pact în acest sens şi anunţând că parlamentarii USR sunt dispuşi să renunţe la mandatele lor înainte de terminarea acestora. (News.ro)

3. Neîncrederea în autorități, corupția și nivelul de trai scăzut sunt principalele motive pentru care tinerii pleacă din România, potrivit unui Barometru Europa FM. (Link)

4. Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 12,1% în primul semestru, la 39,68 miliarde lei, comparativ cu semestrul I 2018. (News.ro)

5. Exporturile au crescut cu 2,1% în primele șapte luni, la 40,73 miliarde euro, iar importurile cu 5,8%, la 50,2 miliarde euro, comparativ cu perioada ianuarie-iulie 2018. Deficitul balanței comerciale a fost de 9.479,9 milioane euro, mai mare cu 1.892,3 milioane euro comparativ cu perioada similară a anului trecut. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: eMAG, cel mai mare retailer online local, preia pachetul majoritar de acțiuni al companiei care operează aplicația de food delivery EuCeMananc, un business autohton lansat în 2014, la Timișoara, prezent în 18 orașe din țară. (Profit.ro)

6. Câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna iulie de 3.119 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 23 lei (-0,7%). (Profit.ro)

7. Rusia Unită, partidul aflat la putere în Rusia, a pierdut aproximativ o treime din mandatele pe care le deţinea în Parlamentul Moscovei, în alegerile municipale şi regionale de ieri. Partidul lui Vladimir Putin ar urma însă să-şi păstreze majoritatea în adunarea din capitală, cu 26 de mandate din 45. (News.ro)

8. Spitalul Regional din Cluj va costa aproximativ 500 milioane euro, va avea o capacitate de 849 de paturi, 19 săli de operație, 7 etaje și heliport. Potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea, cele 3 spitale regionale ce urmează să fie construite cu co-finanțare europeană – Cluj, Iași și Craiova – ar putea fi gata peste 7 ani. (Hotnews)

Una din Cronica de Tehnologie: Google nu mai acceptă reclame la tratamente medicale experimentale sau nesusținute științific, după ce a constat o creștere a numărului de “actori negativi” care încearcă să profite de credibilitatea oamenilor. Noile politici vizează, printre altele, terapii genetice și celulele stem. (CNBC)

9. Evreii ortodocși dintr-o comunitate din Brooklyn câștigă milioane de dolari pe Amazon vânzând, printre altele, filtre de cafea și produse profesionale de curățenie. (BuzzFeed News)

10. În medie, conform datelor Băncii Mondiale, un american consumă electricitate cat:
1,5 singaporezi
1,7 japonezi
2 francezi
3 chinezi
5 turci
8 egipteni
16 indonezieni
16 indieni
19 filipinezi
29 pakistanezi
90 nigerieni
188 ethiopieni

Fotografia serii – Mesajul președintelui Iohannis scris astăzi la inceputul anului școlar. Octav Ganea, Inquam Photo:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii: UTI Grup a câștigat licitația pentru modernizarea aeroportului Otopeni
USR București a depus o plângere penală la DNA împotriva Gabrielei Firea – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău