Victor Ponta a anunţat că parlamentarii Pro România nu vor vota noul guvern – Cronica serii

1. Liderul Pro România Victor Ponta a anunţat, după întâlnirea cu premierul desemnat Ludovic Orban, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota noul guvern, pentru că el nu crede în soluţia unui Guvern fără majoritate parlamentară. (News.ro)

2. Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că se aştepta la poziţia liderului PRO România, Victor Ponta, menţionând că nici nu şi-ar dori să guverneze împreună cu acesta. „Asta nu înseamnă că şansele de a reuşi învestitura Guvernului nu rămân în picioare, continuăm negocierile, individuale”. (News.ro)

3. Cifra de afaceri a companiilor locale care activează în sectorul agriculturii va crește cu aproape jumătate de miliard de euro în acest an, peste cele 43 miliarde lei de anul trecut, reconfirmând agricultura ca fiind printre sectoarele strategice ale economiei românești. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Gigantul Boeing a înregistrat o scădere de 43% a profitului în al treilea trimestru, în special din cauza problemelor cu avioanele 737 Max. (Financial Times)

4. Depozitele bancare ale persoanelor fizice şi juridice din România au înregistrat un avans de 10% în septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 346,1 miliarde de lei (72,7 miliarde de euro). (Profit.ro)

5. Românii au o sumă medie de 5.881 euro de persoană disponibilă pentru cheltuieli şi economii în acest an, cu aproximativ 60% sub media europeană, potrivit studiului lansat de firma de cercetare de piaţă GfK. În Bucureşti, puterea de cumpărare este mult mai mare decât în restul ţării, fiind la nivelul mediu din Cehia. (News.ro)

6. Camera Reprezentanților din Congresul american a adoptat o lege care obligă companiile offshore să dezvăluie cine sunt adevărații proprietari. (WSJ)

7. Deși dobânda pentru creditele ipotecare a ajuns la un nivel foarte scăzut, vânzările de case au scăzut în Statele Unite, în septembrie, cu 2,2%, comparativ cu luna similară a anului trecut. (Reuters)

Una din Cronica de Tehnologie: Cea mai nouă versiune de Firefox blochează trackerele rețelelor sociale și creează rapoarte privind protecția intimității. Utilizatorii pot vedea câte și ce fel de trackere au fost blocate, împreună cu explicații clare privind comportamentul diverselor tipuri de trackere. (Profit.ro)

8. Volocopter, un start-up german specializat în mobilitate aeriană, de care am mai scris (aici si aici), a prezentat ieri prototipul unui taxi aerian în Singapore, în contextul speranțelor sale legate de posibilitatea ca acest oraș-stat să devină prima țară din lume care ar permite lansarea serviciilor sale comerciale în 2021. (Profit.ro)

9. Jeff Bezos, fondatorul companiilor Amazon şi Blue Origin, a anunţat formarea unei „echipe naţionale” care va construi un modul ce va duce astronauţii pe Lună în 2024. (News.ro)

10. Clasamentul celor mai bune școli gimnaziale din Capitală, după criteriile de performanță, s-a modificat față de anul trecut, potrivit raportului ISMB din 2019. Pe locul I a rămas Colegiul Vianu, dar pe locul al doilea a urcat Colegiul Grigore Moisil, iar Școala Ioanid, care era pe 3 anul trecut, în 2019 nu a mai prins top 10. În top 10 se află două școli particulare – Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” și Liceul Teoretic Școala Europeană București. În TOP 10 școli gimnaziale din Capitală nu se regăsește nicio unitate de învățământ din Sectorul 3 al Capitalei. (Edupedu)

Fotografia serii – Imagini cu mesaje de la protestele din Liban, cele mai mari din ultimii 15 ani. AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
România: 0.2% din totalul persoanelor vaccinate cu ambele doze s-au infectat cu SARS-CoV2 după imunizarea – Cronica serii
Cronica serii – Iohannis mai vrea un mandat

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău